Lesmethode voor kerken

Wilt u als kerk de lessen van ‘Koninkrijk 4 kids’  gaan gebruiken? 

U bent op zoek naar een lesmethode voor uw kerk waar u zonder veel voorbereiding een diepgaande les kunt bieden aan de kinderen over het leven in Gods Koninkrijk?

Kids dichtbij God is een lesmethode speciaal voor kerken aan het ontwikkelen. Maar de lesmethode is nu ook al te gebruiken in kerken.

Deze lessen bestaan uit

  • een digitale handleiding,
  • ondersteunende PowerPoints bij iedere les,
  • en bij iedere les een verwerking in de vorm van puzzels, posters, boekenleggers, opdrachtkaartjes etc.

Een laptop, eventueel met beamer of een digibord zijn dus wel gewenst bij het gebruik van deze methode. De PowerPoints tonen de visuele ondersteuning bij de lessen, maar ook links naar video’s en bijpassende liedjes. Deze liedjes passen bij het thema en de leeftijdsgroep.

U kunt zelf bepalen op welke manier u de lesmethode inzet. Heeft u in de kerk gecombineerde groepen? Dan kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld de lessen van groep 3 en 4 achter elkaar te geven in de groep 3/4, waardoor u voor het hele jaar lessen heeft. Is het en lastige puzzel? Neem contact op en wij denken graag met u mee!

U kunt het volledige pakket bestellen voor groep 1 t/m 8. Voor de groepen 1 tot en met 8 zijn er werkboekjes bij de lessen, ook los per les uit te printen.

 

In de komende jaren wordt er gewerkt aan een aangepaste versie voor kerken.

WAT WORDT ER ANDERS IN DE NIEUWE METHODE SPECIAAL VOOR KERKEN?

  • Er komen  lessen voor groep 1/2,  3/4 ,  5/6 en 7/8 in plaats van voor elke groep los.
  • Er komen extra ideeën bij, waar in een school geen tijd en ruimte voor is.
  • Een compleet programma: kennismakings- en andere spellen (hie)ronder rechts een voorbeeld van een nieuwe les groep 1 / 2

U kunt de methode nu (die in de eerste instantie voor scholen is ontwikkeld) prima gebruiken in uw gemeente. Wanneer u deze methode aanschaft kunt u de vernieuwde met korting bestellen.

 

Het complete overzicht van de inhoud van de huidige lessen kunt u hier vinden:

overzicht lessen met plaatjes

overzicht lessen

Wilt u 3 lessen even bekijken? Hier vindt u een les van groep 3 ‘God zo dichtbij’, groep 5 ‘De Heilige Geest- wat gebeurt er?’ en groep 8 ‘Online’.

voorbeeldles groep 3

voorbeeldles groep 5

voorbeeldles groep 8

Ja ik heb interesse in bijbels onderwijs!

Bekijk ons aanbod