achtergrond

Kids dichtbij God is in 2010 opgezet door Nicoline Bruil. Zij heeft nu 16 jaar gewerkt als leerkracht op 2 Evangelische Basisscholen.

Op EBS De Rank ontdekte zij samen met haar team dat het lesgeven over de Heilige Geest en aanbidding een enorme impact kan hebben op de hele school. Er kwam meer rust, de sfeer was duidelijk anders en ouders merkten dat ook op.  Nicoline heeft rond die periode lesboeken ontwikkeld over gebed, Heilige Geest en aanbidding. Deze lesboeken werden door Evangelische en christelijke basisscholen en kerken gebruikt, naast de Bijbelmethode.

Na een aantal jaar werd het tijd voor vernieuwing! Bijna elke klas werkt met een digibord en in 2017-2018 zijn er nieuwe lessen ontwikkeld met PowerPoints, printbladen en handleiding. Deze zijn online beschikbaar in plaats van in boeken. Er is een nieuwe categorie toegevoegd; Gods Koninkrijk en het aantal lessen is verdubbeld. Samen met Janneke Huisman (Lumineus Design) en Maarten Heideman is de website met alle lessen en de nieuwe vormgeving tot stand gekomen. Het redactiewerk is door Mineke te Hennepe-Huurneman uitgevoerd.

Nicoline is getrouwd en heeft 2 kinderen (10 en 12 jaar) en werkt als leerkracht op EBS De Rots. Zij is actief als kinderwerker in haar gemeente.

Wilt u wat meer uitleg over de lesmethode? Op dit filmpje krijgt u in 4 minuten een duidelijk beeld van Kids dichtbij God!  https://youtu.be/73qK0bXtjdc

Ja ik heb interesse in bijbels onderwijs!

Bekijk ons aanbod